Kaszaper Község Honlapja
Köszöntjük községünk honlapján!

Polgármesteri Hivatal
PostaVolt Pártok házaParkSportcsarnokMátyás Király Általános IskolaMûvelõdési házVasútállomásNapköziotthonos KonyhaMeserét Óvoda

KezdőlapHírekKASZAPER-ÉP Kft.Humán Szolgáltató és Gondozási KözpontPályázatokLetőlthető dokumentumokTérképE-mail
 • Kaszaper menü
 • Kaszaperről
 • Önkormányzat
 • Oktatás
 • Művelődési ház
 • Sport
 • Egészségügy
 • Civil szervezetek
 • Képgaléria
 • Videótár
 • Kaszaperi Hírmondó

ASP CSATLAKOZÁS

Aktuális heti menü:
Kaszaperi Napközi Konyha


Teleház
új nyitvatartási rendje

Hétfõ
7.00 - 16.00

Kedd
7.00 - 16.00

Szerda
7.00 - 16.00

Csütörtök
7.00 - 16.00

Péntek
7.00 - 12.00

Szombat
Zárva

Vasárnap

Zárva


Orvosi ügyelet


Mentõállomás

Mezõkovácsháza
Árpád u. 167
Tel.: 68/381-453
68/381-018

Éjszakai orvosi ügyelet:
Mezõkovácsháza
Tel.: 68/452-908


Gyógyszertári ügyelet

Érdeklõdni:
Orosháza
Városi Önkorm.
Kórház Portája
Tel.: 68/411-166kaszaper@kaszaper.hu

Pályázatok

Humán szolgáltatások fejlesztése a társadalmi felzárkózás érdekében EFOP-1.5.3-16-2017-00062

Pályázattal kapcsolatos információk megtekintése...

Humán kapacitások fejlesztése a helyi tudástőke gyarapítása céljából EFOP-3.9.2-16-2017-00027

Pályázattal kapcsolatos információk megtekintése...

 

Mikro-, kis- és középvállalkozók figyelem!

Pályázati lehetõség nyílt munkahelyteremtõ beruházásokra, foglalkoztatás bõvítésére, és egyéb munkahelymegõrzést elõsegítõ támogatások igénylésére.
Kérem nézzék meg figyelmesen a munkaügyi központ tájékoztatóját!
A pályázat megírásához a munkaügyi központ munkatársai segítséget nyújtanak.
A pályázat benyújtásához sok sikert kívánunk!

A munkáltatói fórumon készült videófelvétel a "Videótár" menüpont alatt megtekinthetõ!

 


"Hálózat a közösségért" program
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az EDF DÉMÁSZ Zrt-vel megkötött szerzõdése alapján pályázatot hirdet az áramszolgáltató szolgáltatási területén (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyékben, valamint Pest megye egyes részein) lakó, szociálisan hátrányos helyzetû személyek/családok számára, az áramszolgáltató felé történõ adósságuk törlesztésének, valamint a fogyasztói státuszuk visszanyerésének érdekében.

További részletek ...


PÁLYÁZATI FELHIVÁS

Új Széchenyi Terv - Zöld Beruházási Rendszer „Megújuló energiahordozó felhasználását elõsegítõ, használati meleg víz elõállítását és fûtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogram”

További részletek ...

http://www.emi.hu/napkollektor

 

Széchenyi Kártya

A Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, állami támogatásban részesített, JELZÁLOG NÉLKÜLI, szabad felhasználású, kedvezményes kamatozású hitel. Egyéni vállalkozók is igényelhetik.
További részletek,dokumentumok...Megjelentek a NEP-2009. pályázati felhívásai.

Az Energia Központ Nonprofit Kft. a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal (jogutód KHEM) kötött megállapodása alapján mûködteti az Energiafelhasználási hatékonyság javítása célelõirányzatból finanszírozott Nemzeti Energiatakarékossági Programot (NEP). Az energetikai lakáskorszerûsítési program részét képezi a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kezelésében készülõ energiahatékonysági akciótervnek.

A fentiek figyelembe vételével a Kormány elfogadta az 1015/2007.(III.20.) Korm. határozattal a /"Sikeres Magyarországért"
Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram és a Lakossági energia-megtakarítás és a megújuló energiahordozó - felhasználás növelés/ címû pályázati konstrukciót. Az állami támogatás és a hitel igénylése pályázatok keretében történik, amelyek energetikai
megfelelõségének a szakmai elbírálását minden esetben az Energia Központ Nonprofit Kft. végzi.
A pályázati rendszer mûködtetése a 217/1998.(XII.30.) Korm. rendelet elõírásai és a KHEM (GKM) rendeletek, szabályozások figyelembe vételével történik.

Az Energia Központ Nonprofit Kft. komplex feladata az energiatakarékosság elõsegítése, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelését célzó pályázati rendszer feladatainak elvégzése, így különösen a pályázatok döntés elõkészítése, döntések technikai segítése, a támogatási szerzõdések elkészítése, nyilvántartása, és megkötése, illetve a mûszaki teljesítések igazolása
- a pályázatok kifizetése, könyvelési és pénzügyi zárások bonyolítása, valamint helyszíni elõ és utóellenõrzések lefolytatása, a pályázatkezelés monitoringja, a problémás esetek kezelése és ügyfélszolgálat mûködtetése a pályázók tájékoztatására, adatszolgáltatás a partnerek és nyilvánosság felé, valamint az EHJC pénzügyi - számviteli feladatainak ellátása.

A pályázatokat 2009.08.01-tõl lehet beadni:

 


NEP-2009-1 - Nyílászárók cseréjét, illetve utólagos hõszigetelését támogató pályázat

NEP-2009-1 kódszámmal jelenik meg az 1994-ben vagy 1994 elõtt épült lakások nyílászáró cserére, illetve utólagos hõszigetelésére vonatkozó pályázat, amelyre az iparosított technológiával épült lakások tulajdonosai egyénileg is pályázhatnak. A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, lakásonként maximum 555 ezer forint.
A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét kedvezményes hitelbõl is fedezheti, amelynek mértéke nem haladhatja meg a beruházási összköltség 70%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 1,850 millió forint.
Lehetõség van arra is, hogy a pályázó a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 1,850 millió forint lakásonként.

A pályázók köre: Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében: természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak. Iparosított technológiával épült ingatlanok esetében csak természetes személyek.

Ugyanazon megvalósítási helyre azonos témában csak egy pályázat részesíthetõ támogatásban. Két, azonos beruházási címre benyújtott, azonos kódjelû pályázat közül csak a korábban beadott pályázat fogadható el. Több pályázatot is be lehet nyújtani, amennyiben azok különbözõ kódszámú pályázati felhívásra vonatkoznak.

Részletek, dokumentumok: http://www.energiakozpont.hu/index.php?p=195

 

NEP-2009-2 - Fûtés és használati melegvíz-ellátás korszerûsítését támogató pályázat

NEP-2009-2 kódszámmal jelenik meg a fûtés (pl.: kazáncsere) és melegvíz-ellátás korszerûsítésére irányuló pályázat. A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, lakásonként maximum 630 ezer forint.

A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét kedvezményes hitelbõl is fedezheti, amelynek mértéke nem haladhatja meg a beruházási összköltség u-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 2,1 millió forint. Lehetõség nyílik arra is, hogy a pályázó a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 2,1 millió forint lakásonként.

A pályázók köre: Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében: természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak. Iparosított technológiával épült ingatlanok esetében természetes személyek, amennyiben az ingatlan egyedi fûtéssel és/vagy egyedi használati melegvíz-ellátással rendelkezik.

Ugyanazon megvalósítási helyre azonos témában csak egy pályázat részesíthetõ támogatásban. Két, azonos beruházási címre benyújtott, azonos kódjelû pályázat közül csak a korábban beadott pályázat fogadható el. Több pályázatot is be lehet nyújtani, amennyiben azok különbözõ kódszámú pályázati felhívásra vonatkoznak.

Részletek, dokumentumok: http://www.energiakozpont.hu/index.php?p=196

 

NEP-2009-3 - Lakóépületek utólagos hõszigetelését támogató pályázat

NEP-2009-3 kódszámmal jelenik meg az 1994-ben vagy 1994 elõtt épült lakóépületek utólagos hõszigetelésére irányuló pályázat. A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a beruházási költség legfeljebb 30%-a, lakásonként maximum 630 ezer forint.

A pályázó az állami támogatás mellett jogosulttá válik kedvezményes hiteligénylésre, a hitel mértéke azonban nem haladhatja meg a beruházási összköltség 70%_-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 2,1 millió forint. A pályázónak lehetõsége van arra, hogy a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 2,1 millió forint lakásonként.

A pályázók köre: Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében: természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak. Iparosított technológiával épült ingatlanokkal ebben a konstrukcióban nem lehet pályázni!

Ugyanazon megvalósítási helyre azonos témában csak egy pályázat részesíthetõ támogatásban. Két, azonos beruházási címre benyújtott, azonos kódjelû pályázat közül csak a korábban beadott pályázat fogadható el. Több pályázatot is be lehet nyújtani, amennyiben azok különbözõ kódszámú pályázati felhívásra vonatkoznak.

Részletek, dokumentumok: http://www.energiakozpont.hu/index.php?p=197

 


NEP-2009-4 - Megújuló energiafelhasználást ösztönzõ pályázat

NEP-2009-4 kódszámmal jelenik meg a megújuló energiahordozók felhasználását ösztönzõ pályázat (megújuló energiaforrásokkal elõállított hõ- vagy villamos-energia, biomassza, geotermikus energia, szélenergia, vízenergia, szerves hulladékok felhasználásának növelése, napkollektorok, napelemek, hõszivattyú telepítése). Legmagasabb ösztönzést a pályázati rendszer a megújuló energiahordozó beruházásokhoz biztosítja; itt _lakásonként legfeljebb 1,47 millió forint adható, a maximális támogatási intenzitás 35%.

A pályázó az állami támogatás mellett a költségek további részét kedvezményes hitelbõl is fedezheti, amelynek mértéke nem haladhatja meg a beruházási összköltség 65%-át. A hitel és a támogatás együttes összege lakásonként legfeljebb 4,2 millió forint.
Lehetõség van arra is, hogy a pályázó a beruházást teljes egészében hitelbõl finanszírozza, melynek maximális összege 4,2 millió forint lakásonként.

A pályázók köre: Hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében: természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak. Iparosított technológiával épült ingatlanokkal ebben a konstrukcióban nem lehet pályázni!

Ugyanazon megvalósítási helyre azonos témában csak egy pályázat részesíthetõ támogatásban. Két, azonos beruházási címre benyújtott, azonos kódjelû pályázat közül csak a korábban beadott pályázat fogadható el. Több pályázatot is be lehet nyújtani, amennyiben azok különbözõ kódszámú pályázati felhívásra vonatkoznak.

Részletek, dokumentumok: http://www.energiakozpont.hu/index.php?p=198

A pályázatokat 2009.08.01-tõl lehet beadni!


További dokumentumminták a NEP-hez:
http://www.energiakozpont.hu/index.php?p=41

Egyéb tájékoztatók (gyakori problémák, mire figyeljünk, szerzõdési tájékoztató, panaszkezelés), gyakorlati tudnivalók és GYIK ugyancsak elérhetõ az Energia Központ honlapjának NEP-es aloldalán, fönt elõször a Hazai pályázatok/NEP-et kiválasztva, majd a menü bal alsó részén.

Továbbá kérik, hogy a NEP Programmal kapcsolatosan felmerülõ pályázói kérdéseket KIZÁRÓLAG a BIR-EN KERESZTÜL tegyék fel az Energia Központnak.


Az EMVA pályázatokat a Mezõgazdasági-és Vidékfejlesztési Hivatal írta ki. Pályázhatnak mikrovállalkozások (9 fõnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató
vállalkozás) is. A pályázatok elsõ köre 2009. január 12-én lezárult, azonban a második körre még van lehetõség pályázni 2009. májusáig. A pályázattal
kapcsolatosan bõvebb információ letölthetõ a www.kerteszekfoldje.hu weboldalról.

Békés Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Hiteltermékei
További részletek...

Új Magyarország Mikrohitel Beruházási célra
További részletek...

Új Magyarország Mikrohitel Forgóeszközök vásárlására
További részletek...

Új Magyarország Kisvállalkozói Hitel - Termékleírás
További részletek...

TÁJÉKOZTATÓ A BÉKÉS MEGYÉÉRT VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY ÁLTAL MÛKÖDTETETT MIKROHITEL PROGRAMRÓL
További részletek...

Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram - Mikrohitel Plusz Program
További részletek...


Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
További részletek...

 

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány pályázatot hirdet

"A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, munkavállalói létszámuk növelése a leghátrányosabb helyzetû (33+14) kistérségekben." c. támogatási program megvalósítására
További részletek...
Agrár Fejlesztési Hitelprogram

https://www.mfb.hu/tevekenyseg/hitelezes/sikeres-magyarorszagert-hitelprogramok/agrar-fejlesztesi-hitelprogram

 

Környezet és Energia Operatív Program (KEOP)
Elérhetõség: http://www.nfu.hu/doc/534
Fõbb témakörök:
 - Támogatási szerzõdés tervezet projekt elõkészítéséhez

- Támogatási Szerzõdés tervezet
- Útmutató a fenntartható fejlõdés érvényesítéséhez
- Esélyegyenlõségi Útmutató
- Elszámolhatósági Útmutató
- A területfejlesztés szempontjából kiemelt térségek és települések
- Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei


Kis-és középvállalkozások, mezõgazdasági társaságok, szövetkezetek számára pályázati lehetõségek!

www.pafi.hu

 

Humán szolgáltatások fejlesztése a társadalmi felzárkózás érdekében EFOP-1.5.3-16-2017-00062

Humán kapacitások fejlesztése a helyi tudástőke gyarapítása céljából EFOP-3.9.2-16-2017-00027

Kaszaper község szennyvízelvezetése és -tisztításának fejlesztése.

Testvér-települések találkozója
2019Galéria

EFOP-1.2.9-17-2017-00078-as számú, „Nők,család, munkavállalás – szemléletformáló program a Dél-Békési térségben”
Testvér-települések találkozója
2017

jpg

Galéria

A Kaszaper Zöldségfeldolgozó Nonprofit Kft
Közérdekű adatok megismerésére irányuló igények
teljesítésének rendjét rögzítő szabályzat
 és

 Általános Közzétételi Lista
Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból a mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése 33/2011 (IV.28.) VM rendelete alapján fejlesztést valósított meg a Gépállomás Tüzép Kft.


Testvér-települések találkozója
2016
jpg

Galéria

Napelemrendszer létesítése a település intézményeiben
KEOP-4.2.0/A/11-2011-0667


"Szemléletformálással a fenntartható életmódért"
KEOP-6.1.0/A/11-2011-0120


Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetõségeket népszerûsítõ mintaprojekt
KEOP-6.2.0/A/09-2010-0152


Egészségház fejlesztése program
DAOP-4.1.1/C-09-2010-0008


Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program
- Digitális táblák az iskolaában -
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0013


Falumegújítás-és fejlesztésFelújított épületek

Mátyás Király Általános Iskola

Meserét Óvoda

Templom

Orvosi rendelõ

Polgármesteri Hivatal

Humán Szolg. és Gond. Központ

Vasúttörténeti múzeum
Belterületi utak javítása

Árpád utca új útburkolata és jelzõlámpái